Katsiaryna Kharytonava

Bachelor's thesis

Polyfenoly v kávě

Polyphenols in coffee
Abstract:
V této bakalářské práci jsou popsány nejvýznamnější odrůdy kávy, způsoby jejich zpracování a celkové chemické složení kávy. Také se uvádějí faktory, které ovlivňují vlastnosti kávy. Hlavním cílem práce je seznámit se s polyfenolickými složkami kávových zrn a nápoje, zjistit jejich závislost na podmínkách pěstování a zpracování a jak se mění jejich obsah. Polyfenoly jsou antioxidanty a díky své schopnosti …more
Abstract:
This bachelor thesis describes the most important coffee varieties, the ways of their processing and the overall chemical composition of coffee. Also are introduced factors that influence the properties of coffee. The main aim of this work is to get acquainted with the polyphenolic components of coffee beans and beverage, to find out their dependence on the conditions of cultivation and processing …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta