Katsiaryna Kharytonava
Bachelor's thesis
Polyfenoly v kávě
Polyphenols in coffee
Abstract:
V této bakalářské práci jsou popsány nejvýznamnější odrůdy kávy, způsoby jejich zpracování a celkové chemické složení kávy. Také se uvádějí faktory, které ovlivňují vlastnosti kávy. Hlavním cílem práce je seznámit se s polyfenolickými složkami kávových zrn a nápoje, zjistit jejich závislost na podmínkách pěstování a zpracování a jak se mění jejich obsah. Polyfenoly jsou antioxidanty a díky své schopnosti …moreAbstract:
This bachelor thesis describes the most important coffee varieties, the ways of their processing and the overall chemical composition of coffee. Also are introduced factors that influence the properties of coffee. The main aim of this work is to get acquainted with the polyphenolic components of coffee beans and beverage, to find out their dependence on the conditions of cultivation and processing …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 26. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Human Evolution and Parasitism; the external drivers found within
Simona Krišpinská -
Účinky konopných látek na organismus člověka
Lenka Pokorná -
Vývoj letecké akrobacie a její vliv na organismus člověka
Nikola Tučková -
Transformations: Woman - Bear Relationships in Canadian Literature and Human - Bear Relationships in Canada
Zuzana Janoušková -
Informovanost o vlivu UV záření na lidský organismus - na příkladu studentů Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci
Vendula CHROMEČKOVÁ -
Sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
Tereza Procházková -
Screening polyfenolů v kávě
Anežka Skarková