Václav Srb
Bachelor's thesis
Současné způsoby konzervace pícnin
Current methods of fodder conservation
Abstract:
Tato práce se zabývá způsoby konzervace pícnin doplněné o současné vědecké poznatky a vývoj technologií využívaných k produkci objemných krmiv. Úvodní část je zaměřená na konzervační proces, který je popsán pomocí metabolických procesů mikroorganismů účastnících se procesu konzervace. Jsou zde popsány metabolické pochody jak žádoucí mikroflóry, do které patří bakterie mléčného kvašení, tak nežádoucí …moreAbstract:
This thesis deals with the methods of forage preservation supplemented by current scientific knowledge and the development of technologies used for the production of roughage. The introductory part focuses on the preservation process, which is described by the metabolic processes of the microorganisms involved in the preservation process. The metabolic processes of both desirable microflora, which …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2023
Thesis defence
- Date of defence: 25. 5. 2023
- Supervisor: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
- Reader: Vladimír Plachý, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SRB, Václav. \textit{Současné způsoby konzervace pícnin}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Available from: https://theses.cz/id/graa10/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / specializace:
Agriculture and Rural Development / Farm Management
Theses on a related topic
-
Mikrobiologická kvalita krmiv pro psy
Klára Vlčková -
Vliv kvality objemných krmiv na náklady spojené s výživou skotu
Lydie Jurková -
Kvalita objemných krmiv ve vztahu k ekonomice výroby mléka
Drahoslav NÁVARA -
Využití kapalinové chromatografie a vysokorozlišovací hmotnostní spektrometrie při hodnocení kvality a bezpečnosti potravin a krmiv
Aneta Bumbová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights