Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích světlých sušenek – Jana Lancůchová
Jana Lancůchová
Bachelor's thesis
Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích světlých sušenek
Ratio of total to true protein content in various kinds of fair biscuits
Abstract:
V této bakalářské práci byly studovány možnosti stanovení obsahu bílkovin. Studium bylo zaměřené na obsah veškerých a čistých bílkovin ve světlých sušenkách. Dále byla vypracována rešerše zabývající se bílkovinami. Stanovení bílkovin bylo provedeno Kjeldahlovou metodou a následně alkalimetrickou titrací.Abstract:
This bachelorś thesis analyses possible ways of determining protein content. The analysis concentrates on the content of overall and pure proteins in ligthly-coloured biscuits. In addition, the thesisi contains a research focused on proteins. Protein content was determinated by means of the kjeldahl method and, consequently, by alkalimetric volumetric analysis.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 6. 2008
Thesis defence
- Date of defence: 2. 9. 2009
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LANCŮCHOVÁ, Jana. \textit{Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích světlých sušenek}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2008. Available from: https://theses.cz/id/grapxu/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Lancůchová, Jana. Poměr celkových a čistých bílkovin ve vzorcích světlých sušenek. Pardubice, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs