Mouky z netradičních surovin a jejich praktické využití ve výživě – Bc. Veronika Sejbalová
Bc. Veronika Sejbalová
Master's thesis
Mouky z netradičních surovin a jejich praktické využití ve výživě
Flours from non-traditional ingredients and their practical use in nutrition
Abstract:
Cílem diplomové práce na téma „Mouky z netradičních surovin a jejich praktické využití ve výživě“ bylo zjistit vliv přídavku netradičních mouky na kvalitu jemného pečiva. Teoretická část práce je zaměřena na suroviny k výrobě netradičních druhů mouk, na technologii výroby mouk a na jejich vlastnosti a využití. Praktická část zahrnovala navržení receptur muffin se základem hladké pšeničné mouky s přídavkem …moreAbstract:
The aim of the diploma thesis on the topic "Flours from non-traditional ingredients and their practical use in nutrition" was to determine the effect of the addition of non-traditional flours on the quality of the pastry. The theoretical part of the work is focused on ingredients for the production of non-traditional types of flour, the technology of flour production, and their properties and use. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 30. 5. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Reader: Jindřiška Kučerová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SEJBALOVÁ, Veronika. \textit{Mouky z~netradičních surovin a~jejich praktické využití ve výživě}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/grm0f5/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Hodnocení senzorické kvality výrobků sloužících jako náhrada stravy
Tereza Soukupová -
Technologické vlastnosti kompozitních směsí s kaštanovou moukou
Ivana Kadlčíková -
Čeští spisovatelé fantastiky. Série publicistických rozhovorů s výherci literární Ceny Karla Čapka Mlok pro časopis Pevnost
Petra Vaňková -
Smyková pevnost prvků stavebních konstrukcí z textilního betonu
Jiří Lomič -
Vliv použitých dřevin a jejich kombinací na pevnost lepeného spoje při smykovém namáhání
Marek Hoch -
Pevnost lepeného dřeva v závislosti na střídavém působení nízkých a vysokých teplot
Tomáš Kytka -
Posouzení vlivu rozdílné vlhkosti dřeva na pevnost lepené spáry u materiálů na bázi dřeva
Michaela Večeřová -
Vliv působení nízkých a vysokých teplot na smykovou pevnost lepeného dřeva
Lukáš Vlk