Mgr. Petra Vídeňská, Ph.D.

Disertační práce

Vývoj střevní mikroflóry v průběhu života hospodářských zvířat

Development of intestinal microflora during the life of livestock
Anotace:
Drůbež patří mezi důležité zdroje potravin, ať už se jedná o maso brojlerů nebo vejce. V našich studiích jsme se zabývali vývojem střevní mikroflóry kuřat a nosnic, faktory ovlivňující složení střevní mikroflóry i cílenou modifikací mikroflóry za účelem zvýšení váhových přírustků drůbeže a vyšší odolnosti organizmu proti infekcím. Přirozený vývoj mikroflóry u nosnic v komerčních produkcích lze rozdělit …více
Abstract:
Poultry and poultry products belong to important sources of proteins, i e. eggs from laying hens or broiler meat. In our studies, we examined the development of intestinal microflora of broilers and laying hens, the factors affecting the composition of intestinal microflora and we tried to modify microflora to increase the weight gain of poultry and increase immunity against infections. Natural development …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 6. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 2. 9. 2014
  • Vedoucí: doc. RNDr. Ivan Rychlík, Ph.D.
  • Oponent: prof. MVDr. Alois Čížek, CSc., prof. RNDr. Jiří Doškař, CSc., RNDr. Jana Nekvindová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Doktorský studijní program / obor:
Biologie (čtyřleté) / Mikrobiologie

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.