Rostlinné džusy a fenolové látky z nich a jejich role na buňky střevního epithelu – Alžběta Maryšková
Alžběta Maryšková
Bachelor's thesis
Rostlinné džusy a fenolové látky z nich a jejich role na buňky střevního epithelu
Fruit juices, their phenolic constituents and effect on gastrointestinal epithelia
Abstract:
Souhrn Ovoce a zelenina, přítomná ve stravě, slouží jako hlavní zdroj rostlinných fenolových sloučenin, které mají prokázaný efekt při prevenci chorob, jako jsou arterioskleróza, obezita, rakovina, srdeční choroby, chronické záněty a mnoho dalších. Biologické vlastnosti rostlinných fenolových sloučenin závisí na biologické dostupnosti zejména ve střevním epitelu, kde je tato dostupnost ovlivňována …moreAbstract:
Summary Fruit and vegetables contained in the diet serve as the main source of the plant phenolic compounds which have a proven effect in preventing the diseases such as arteriosclerosis, obesity, cancer, heart diseases, chronic inflammation, and many others. Biological properties of the plant phenolic compounds depend on the bioavailability particularly in the intestinal epithelium, which is mainly …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MARYŠKOVÁ, Alžběta. \textit{Rostlinné džusy a fenolové látky z nich a jejich role na buňky střevního epithelu}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/guyb0w/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Mykotoxiny a jejich vliv na adhesi vybraných probiotických kmenů bakterií za podmínek in vitro kultivace na buněčných liniích
Alona Sudakova -
Vliv složek mléka na expresi MUC- 2 u Caco-2 buněk a HT29-MTX buněk
Helena Horáková -
Porovnání in cellulo modelu pro testování adhesivních vlastností probiotik
Iveta Ondráčková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights