Bc. Aneta Kašparová

Diplomová práce

Nové směry v technologii výroby mražených krémů

New technologies in the ice cream manufacture
Anotace:
Diplomová práce se zaobírá novými technologiemi, které je možné využít při výrobě mražených krémů. V literárním přehledu jsou zpracovány ingredience pro výrobu krémů, následně je popsána výroba mražených krémů a jejich požadovaná struktura. V poslední části se literární přehled zabývá probiotickými kulturami a probiotickými potravinami a účinky potravin na lidské zdraví. V praktické části se práce …více
Abstract:
Diploma thesis deals with new technologies, which could be used in the ice cream manufacture. First three theoretical parts are about casual ingredients and ice cream manufacture process. Last two parts are dedicated to food with beneficial bacteria and how it influences human body. The practical part is devoted to ice cream manufacture from different milk based and plant based ice cream mixes with …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Roman Pytel

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin