Michal KUTŇÁK

Bakalářská práce

Vlastnosti a využití chmele a chmelového extraktu

Characterization and use of hop and hop extract
Anotace:
Chmel je rostlina, kterou lidstvo využívá k výrobě nápojů již po tisíciletí. Představuje jednu z hlavních a nenahraditelných surovin pro vaření piva. Dodává pivu charakteristickou nahořklou chuť a aroma. V gastronomii lze použít pro přípravu různých pokrmů. Také se využívá v cukrovarnictví k potlačení bakteriální kontaminace. V lékařství se využívají jeho sedativní, antioxidační a antiseptické vlastnosti …více
Abstract:
Hop is a plant, which people use for production of drinks already for millenium. It constitutes one of the main and irreplaceable raw materials for cooking beer. It supplies the characterization of beer and aroma. In gastronomy can be used for preparing various dishes. It is used in sugar industry for suppression bacterial contamination. In medicine are usable sedative, antioxidant and antiseptic properties …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor: 15443

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

KUTŇÁK, Michal. Vlastnosti a využití chmele a chmelového extraktu. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.