Stanovení vitaminu E v odrůdách pšenice s odlišným zabarvením zrna – Markéta Veverková
Markéta Veverková
Diplomová práce
Stanovení vitaminu E v odrůdách pšenice s odlišným zabarvením zrna
Determination of vitamin E in wheat different grain discoloration types
Anotace:
Diplomová práce se zabývá stanovením množství vitaminu E v zrnech pšenice s netradičním zbarvením obilky. V teoretické části je zmíněna botanická charakterizace pšenice, ječmene a tritordea, vitamin E a jeho chemické a biologické aspekty a základy chromatografie se zaměřením na vysokoúčinnou kapalinovou chromatografii (HPLC). V experimentální části byla provedena analýza za účelem kvantifikace vitaminu …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the determination of vitamin E in grains of wheat kernels with unusual coloring. In the theoretical part is mentioned botanical characterization of wheat, barley and tritordeum, vitamin E and its chemical and biological aspects and basics of chromatography with a focus on the high performance liquid chromatography (HPLC). The analysis to quanify vitamin E was performed …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Oponent: Oldřich Faměra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VEVERKOVÁ, Markéta. \textit{Stanovení vitaminu E v odrůdách pšenice s odlišným zabarvením zrna}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/gx37b0/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Sledování antioxidační aktivity u brojlerových kuřat při zkrmování pšenice s netradičním zabarvením
Lenka Zindulková -
Pšenice s barevným zrnem jako bohatý zdroj anthokyanů v lidské výživě
Michal Brnka -
Karotenoidy v pšenicích s netradiční barvou zrna
Marie Míková -
Fenolické kyseliny v pšenicích s netradiční barvou zrna
Barbora Burešová -
Obsah celkových anthokyanů po kulinárních úpravách pšenic s barevným zrnem
Klára Podlipná -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Využití netradičních krmiv s potenciálně příznivými účinky ve výživě nepřežvýkavých zvířat
Ondřej Šťastník -
Porovnání krmných dávek s různým obsahem antokyanů ve výživě králíků
Eva Metnarová
Název
Vložil
Vloženo
Práva