Stanovení obsahu methanolu v ovocném destilátu – Jana VESELÁ
Jana VESELÁ
Bakalářská práce
Stanovení obsahu methanolu v ovocném destilátu
Determination of Methanol Content in Fruit Spirit
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na methanol v jablečných destilátech. V teoretické části je pojednáno o vlastnostech methanolu, jeho tvorbě, využití, výskytu, metabolismu a účincích v lidském těle, dále o legislativě v oblasti lihovin, ovoci pro výrobu destilátů, alkoholovém kvašení, destilaci, chemickém složení destilátů, vadách destilátů a metodách ke stanovení methanolu. V praktické části byly stanoveny …víceAbstract:
Bachelor's thesis is focused on methanol in Apple spirits. The theoretical part is dealt with the properties of methanol, its creation, usage, distribution, metabolism and effects in the human body, also on legislation in the area of spirit drinks, fruit for the production of spirits, alcoholic fermentation, distillation, chemical composition of spirits, quality defects of the spirits and the methods …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2013
Zveřejnit od: 15. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VESELÁ, Jana. \textit{Stanovení obsahu methanolu v ovocném destilátu} [online]. Zlín, 2013 [cit. 2023-10-04]. Dostupné z: https://theses.cz/id/gxcqn2/. Bakalářská práce. Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. Vedoucí práce doc. Ing. Miroslav Fišera, CSc.
Jak správně citovat práci
VESELÁ, Jana. Stanovení obsahu methanolu v ovocném destilátu. Zlín, 2013. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 15.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 15. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin