Stanovení stravitelnosti hlíz jakonu metodou in vitro – Bc. Lucie KLÁNOVÁ
Bc. Lucie KLÁNOVÁ
Master's thesis
Stanovení stravitelnosti hlíz jakonu metodou in vitro
Digestibility Determination of Yacon Tubers by In Vitro Method.
Abstract:
Diplomová práce se zabývá stanovením stravitelnosti jednotlivých genotypů hlíz jakonu metodou in vitro. U těchto genotypů byly dále zjištěny hodnoty vlhkosti, sušiny a popela. V teoretické části byly popsány vybrané čeledi andských plodin, jejich botanické a chemické vlastnosti. V dalším úseku práce byla charakterizována historie, rozšíření, chemické složení, využití, pěstování a botanika jakonu samotného …moreAbstract:
This thesis deals with the digestibility of the genotypes of yacon tubers in vitro. These genotypes were also determined to moisture, dry matter and ash. In the theoretical part the selected families were described Andean crops, their botanical and chemical properties. The next section was characterized by history, distribution, chemical composition, utilization, cultivation of yacon and botany itself …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2012
Accessible from:: 2. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KLÁNOVÁ, Lucie. Stanovení stravitelnosti hlíz jakonu metodou in vitro. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
-
Jakon - možný zdroj antioxidantů
Kateřina Buřilová -
Jakon - zdroj pozitivně působících látek ve stravě
Lenka Vomočilová -
Obsahové látky v hlízách jakonu (Smallanthus sonchifolius)
Kristina Heřmanová