Stanovení stravitelnosti hlíz jakonu metodou in vitro – Bc. Lucie KLÁNOVÁ
Bc. Lucie KLÁNOVÁ
Diplomová práce
Stanovení stravitelnosti hlíz jakonu metodou in vitro
Digestibility Determination of Yacon Tubers by In Vitro Method.
Anotace:
Diplomová práce se zabývá stanovením stravitelnosti jednotlivých genotypů hlíz jakonu metodou in vitro. U těchto genotypů byly dále zjištěny hodnoty vlhkosti, sušiny a popela. V teoretické části byly popsány vybrané čeledi andských plodin, jejich botanické a chemické vlastnosti. V dalším úseku práce byla charakterizována historie, rozšíření, chemické složení, využití, pěstování a botanika jakonu samotného …víceAbstract:
This thesis deals with the digestibility of the genotypes of yacon tubers in vitro. These genotypes were also determined to moisture, dry matter and ash. In the theoretical part the selected families were described Andean crops, their botanical and chemical properties. The next section was characterized by history, distribution, chemical composition, utilization, cultivation of yacon and botany itself …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zveřejnit od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
KLÁNOVÁ, Lucie. Stanovení stravitelnosti hlíz jakonu metodou in vitro. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Jakon - možný zdroj antioxidantů
Kateřina Buřilová -
Jakon - zdroj pozitivně působících látek ve stravě
Lenka Vomočilová -
Obsahové látky v hlízách jakonu (Smallanthus sonchifolius)
Kristina Heřmanová