Acyklické organosirné sloučeniny v cibuli kuchyňské (\kur{Allium cepa}) – Ondřej ŠUSTR
Ondřej ŠUSTR
Bakalářská práce
Acyklické organosirné sloučeniny v cibuli kuchyňské (\kur{Allium cepa})
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá acyklickými organosírnými sloučeninami cibule kuchyňské (Allium cepa). Cílem práce bylo izolovat a strukturně charakterizovat některé z těchto sloučenin pomocí řady preparativních HPLC frakcionací. Teoretická část se zabývá hlavními skupinami v současnosti známých organosírných sloučenin cibule, jejich mechanismem vzniku a biologickými vlastnostmi. Experimentální část …víceAbstract:
This Bachelor thesis deals with acyclic organosulfur compounds of onion (Allium cepa). The aim of the work was to isolate and structurally characterize some of these compounds using a series of preparative HPLC fractionations. The theoretical part deals with major groups of currently known organosulfur compounds of onion, their formation pathways and biological properties. The experimental part describes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Iveta Štefanová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠUSTR, Ondřej. \textit{Acyklické organosirné sloučeniny v cibuli kuchyňské ($\backslash$kur$\{$Allium cepa$\}$)}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Přírodovědecká fakulta. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/gy2q4r/.
Jak správně citovat práci
ŠUSTR, Ondřej. Acyklické organosirné sloučeniny v cibuli kuchyňské (\kur{Allium cepa}). Č. Budějovice, 2021. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Přírodovědecká fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Biologie-Chemie
Práce na příbuzné téma
-
Senzoricky a biologicky aktivní sirné sloučeniny cibule kuchyňské (\kur{Allium cepa} L.)
Iveta ŠTEFANOVÁ -
Sirné sloučeniny v rostlinách rodu \kur{Ferula}
Iveta TICHÁ -
Sirné sloučeniny "sladkého česneku" (\kur{Tulbaghia violacea} Harv.)
Karolína RANGLOVÁ -
Sirné sloučeniny houževnatce jedlého (\kur{Lentinus edodes} Sing.)
Radka FOŘTOVÁ -
Sirné sloučeniny cibule Tropea (Allium cepa var. tropea)
Lenka TŘÍSKOVÁ -
Antinutriční sirné sloučeniny vikvovitých rostlin
Jan HŮLA -
Senzoricky aktivní sloučeniny houževnatce jedlého
Iveta ŠTEFANOVÁ -
Úloha chinoproteinů v mikrobiálním metabolismu sirných sloučenin
Matěj Masař
Název
Vložil
Vloženo
Práva