Zdravotní nezávadnost potravin - znalosti a postoje adolescentů – Bc. Vladěna Rohlíčková
Bc. Vladěna Rohlíčková
Diplomová práce
Zdravotní nezávadnost potravin - znalosti a postoje adolescentů
Food safety - knowledge and attitudes of adolescents
Anotace:
Tato diplomová práce shrnuje v teoretické části informace a poznatky o zdravotní nezávadnosti potravin. Uvádí definice základních pojmů, popisuje činitele fyzikálního, chemického a biologického nebezpečí, vnímání rizika spotřebiteli, zásady udržení zdravotní nezávadnosti potravin a pokrmů v domácnostech a stravovacích provozech. Dále popisuje konkrétní znalosti spotřebitelů o zdravotní nezávadnosti …víceAbstract:
This thesis summarizes in its theoretical part the information and knowledge regarding food safety. The thesis provides definitions of basic concepts, describes the factors of physical, chemical and biological hazards, risk perception by consumers, the principle of maintaining food safety and food in the household and catering operations as well. It also describes the specific knowledge of consumers …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2016
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/u9pc3/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 14. 6. 2016
- Vedoucí: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
- Oponent: Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční specialista
Práce na příbuzné téma
-
Vliv systémů sledování hygieny na zdravotní nezávadnost potravin živočišného původu (mléko, maso)
Jana SVOBODOVÁ -
Zdravotní nezávadnost potravin dovážených do ČR ze třetích zemí
Lucie Bergová -
Systém zajištění bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin v ČR a EU
Barbora ŠEBKOVÁ -
Zdravotní nezávadnost obalů potravin na bázi papíru.
Jana Zimčíková -
Údržnost "raw" potravin
Pavla Bočková -
Využití bylinných silic při konzervaci potravin
Jana Vlčková -
Způsoby zachování čerstvosti potravin dle zásad hygienických norem gastro zařízení
Michaela Kindlová -
Knowledge, Attitudes, and Perceptions: The Intersection of Psychological Intimate Partner Violence and Sexual and Reproductive Health and Rights Among Young Women in Benin
Karen Adriana CASTILLO RAMIREZ