Stravování dle výživových doporučení a jeho ekonomická náročnost – Bc. Jana CHOCENSKÁ
Bc. Jana CHOCENSKÁ
Master's thesis
Stravování dle výživových doporučení a jeho ekonomická náročnost
Catering by dietary recommendations and its economic performance
Anotácia:
Zdravotní stav obyvatel je jedním z nejdůležitějších ukazatelů civilizační úrovně a stavu společnosti. Právě do stavu zdraví se promítá řada důležitých aspektů, jako je čistota ovzduší, vody, stav hygieny, kvalita a nezávadnost potravin, stravovací návyky, morbidita a mortalita populace. Smyslem výživy je dodat organismu vodu, živiny a látky nezbytné v řadě metabolických reakcí, tj. minerální látky …viacAbstract:
Population health is one of the most important indicators of the civilized level and the state of society. It is the state of health, which is reflected in several important aspects, such as clean air and water, the state of hygiene, food quality and safety, dietary habits, morbidity and mortality of the population. The purpose of nutrition is to deliver to the body water, nutrients and necessary substances …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2011
Zverejniť od: 6. 5. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2011
- Vedúci: MUDr. Eva Mrázková, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
CHOCENSKÁ, Jana. Stravování dle výživových doporučení a jeho ekonomická náročnost. Ostrava, 2011. diplomová práce (Mgr.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Lékařská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 6.5.2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 6. 5. 2011 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Lékařská fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of MedicineMaster programme / odbor:
Public Health Care / Public Health Protection
Práce na příbuzné téma
-
Návrh doporučených dávek potravin pro vybranou skupinu obyvatelstva
Michaela MACHÁČOVÁ -
Statistická analýza vývojových tendencí ve spotřebě potravin s ohledem na alternativní výživové směry
Kamila Mrkusová -
Řízení stravování a bojových dávek potravin v Armádě České republiky
Kamila Eliášová -
Návrh doporučených dávek potravin pro vybrané skupiny obyvatel
Eliška PŠENČÍKOVÁ -
Optimalizace skladby potravin a pokrmů pro zabezpečení výživy civilního obyvatelstva v krizových stavech.
Eliška PŠENČÍKOVÁ -
Porce vs. výživové doporučené dávky u dětí do 18 let
Martin Krobot -
Výživa jako součást zdravého životního stylu
Alona Sudakova -
“Proteinové” potraviny
Agáta Vokatá