Vliv obalového materiálu na stárnutí piva – Bc. Iveta Černošková
Bc. Iveta Černošková
Master's thesis
Vliv obalového materiálu na stárnutí piva
The Influence of Packaging Material on the Aging of Beer
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá stabilitou fyzikálně-chemických a organoleptických vlastností piva, která je závislá na typu použitého obalového materiálu. Organoleptickými znaky piva se rozumí říz, barva, čirost, pěnivost a chuť piva. Ty jsou přímo ovlivněny použitými vstupními surovinami (voda, slad, chmel a kvasinky), stabilizací piva, druhem obalu, způsobem (teplota prostředí, přístup světla, manipulace …viacAbstract:
This diploma thesis deals with the stability of physicochemical parameters and organoleptic properties of beer, which are in dependence with the type of the used packaging material. The organoleptic characteristics of beer are sharpness, color, purity, foaming and flavour. These are directly influenced by the raw materials (water, malt, hops and yeast), beer stabilization, type of packaging materials …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Eva Lorencová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Černošková, Iveta. Vliv obalového materiálu na stárnutí piva. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Vliv způsobu tepelné úpravy hovězího masa na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Daniel Drholec -
Vliv přídavku biologicky aktivních látek na texturní a organoleptické vlastnosti tavených sýrů
Jiří NEKVAPIL -
Vliv monoacylglycerolu na texturní a organoleptické vlastnosti vícezrnných rohlíků
Vojtěch FRANTÍK -
Vliv zinku ve výživě drůbeže na senzorické vlastnosti masa
Šárka Němečková -
Vlivy působící na organoleptické vlastnosti masných výrobků
Eva BAŽANTOVÁ -
Vliv doby zrání na senzorické vlastnosti hovězího masa
Matěj KOŘÁN -
Vliv hladiny vápníku ve směsi pro brojlery na senzorické vlastnosti masa
Lucie Zajdová -
Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon
Tatiana Usaleva