Vliv obalového materiálu na stárnutí piva – Bc. Iveta Černošková
Bc. Iveta Černošková
Diplomová práce
Vliv obalového materiálu na stárnutí piva
The Influence of Packaging Material on the Aging of Beer
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá stabilitou fyzikálně-chemických a organoleptických vlastností piva, která je závislá na typu použitého obalového materiálu. Organoleptickými znaky piva se rozumí říz, barva, čirost, pěnivost a chuť piva. Ty jsou přímo ovlivněny použitými vstupními surovinami (voda, slad, chmel a kvasinky), stabilizací piva, druhem obalu, způsobem (teplota prostředí, přístup světla, manipulace …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the stability of physicochemical parameters and organoleptic properties of beer, which are in dependence with the type of the used packaging material. The organoleptic characteristics of beer are sharpness, color, purity, foaming and flavour. These are directly influenced by the raw materials (water, malt, hops and yeast), beer stabilization, type of packaging materials …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Černošková, Iveta. Vliv obalového materiálu na stárnutí piva. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Organoleptické vlastnosti zvěřiny a výrobků z ní
Marie Henrychová -
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů
Eliška Plecitá -
Vliv způsobu tepelné úpravy hovězího masa na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Daniel Drholec -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
Vitalii Varha -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová -
Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Markéta Kraus -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková