Bc. Zuzana HRDINOVÁ

Bachelor's thesis

Chemické změny v jedlých tucích

Chemical changes in food fats
Abstract:
Bakalářská práce je literární rešerše na téma chemické změny v jedlých tucích. Pojednává o složení jedlých tuků a reakcích jejich nenasyceného uhlíkatého řetězce, které se běžně uplatňují při používání tuků v praxi. Práce se rovněž zabývá možnostmi stabilizace oxidovaných lipidů, jejich účinky na lidské zdraví a metodami stanovení vybraných komponent oxidovaných lipidů.
Abstract:
Bachelor's work is literature search on the topic of chemical change of the food fat. It discusses composition of food fat and reactions in their unsaturated carbonaceous chain which are commonly applied when fats are put in use. This work also deals with possibilities of stabilization of oxidated lipides, their effects on human health and methods to determine chosen component of oxidated lipides.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 6. 2008
Accessible from:: 2. 6. 2008
Identifier: 7692

Thesis defence

  • Date of defence: 19. 6. 2008
  • Supervisor: Ing. Jiří Krejčí, CSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

HRDINOVÁ, Zuzana. Chemické změny v jedlých tucích. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 02. 06. 2008

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 2. 6. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.