Degradace chlorofylu v potravinách – Nikola Lesková
Nikola Lesková
Master's thesis
Degradace chlorofylu v potravinách
Chlorophyll degradation in foods
Anotácia:
Tato práce ,,Degradace chlorofylu v potravinách" se v první části zabývá obecnou charakteristikou zeleného barviva a jeho syntetickými a degradačními pochody. Následně je stabilita chlorofylové struktury sledována v laboratorních podmínkách in vitro. Rostlinným materiálem pro izolaci chlorofylu byl Špenát setý (Spinacia oleracea). Bylo sledováno, do jaké míry ovlivní degradaci chlorofylu mechanická …viacAbstract:
The presented thesis consists of two major parts, the first one focuses on the general characteristics of the green dye and its synthetic and degradation processes. The stability of chlorophyll structure is then studied in vitro, which is presented in the second part of the dissertation. The chlorophyll has been continuously isolated from spinach (Spinacia oleracea) with simultaneous studying of the …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva