Sledování volných a vázaných forem isoflavonů v mléce – Bc. Pavlína Dobrovolná
Bc. Pavlína Dobrovolná
Bakalářská práce
Sledování volných a vázaných forem isoflavonů v mléce
Determination of free and bonded isoflavone forms in milk
Anotace:
V této bakalářské práci se věnuji fytoestrogenům, konkrétně tedy skupině isoflavonů, což jsou produkty sekundárního metabolismu rostlin vykazující estrogenní aktivitu. Isoflavony mohou mít velký vliv na zdraví člověka díky jejich estrogenním účinkům. Mohou být přijímány rostlinnou i živočišnou stravou a jejich hlavním zdrojem je sója a jetel. Pokud jsou isoflavony konzumovány skotem, dostávají se poté …víceAbstract:
In this thesis I study phytoestrogens, specifically the group of isoflavones, which are the products of secondary metabolism of plants with estrogenic activity. Isoflavones have an impact on human health thanks to their estrogenic effects. They can be found in plant and animal food and their main source is soybean and clover. Isoflavones consumed by the cattle can get into the milk. The practical part …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2018
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/qaelr/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2018
- Vedoucí: doc. Mgr. Tomáš Kašparovský, Ph.D.
- Oponent: doc. Jan Muselík, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Aplikovaná biochemie / Aplikovaná biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Fytoestrogeny (metabolismus a úpotenciální vliv na zdraví člověka)
Jana Minářová -
Sledování metabolismu isoflavonů během kultivace bachorové tekutiny v bioreaktoru za podmínek subakutní acidózy
Emílie Kratochvílová -
In vitro sledování metabolismu sójových isoflavonů
Erik Norbert Leško -
Optimization of production process in milk industry
Sujeewa Buddhasiri -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová