Bakterie produkující bakteriociny a perspektivy jejich využití – Michaela NOVÁKOVÁ
Michaela NOVÁKOVÁ
Bachelor's thesis
Bakterie produkující bakteriociny a perspektivy jejich využití
Bacteria producing bacteriocins and perspectives of their use
Abstract:
Práce je rešeršního charakteru vypracována na téma "Bakterie produkující bakteriociny a perspektivy jejich využití". Bakteriociny jsou látky peptidové povahy, které slouží grampozitivním i gramnegativním bakteriím k inhibici konkurenčních bakterií. V dnešní době jsou velmi využívané při konzervaci potravin, prevenci i léčbě nemocí způsobených patogenními bakteriemi. Práce je zaměřena na jejich charakteristiku …moreAbstract:
Theme of my bachelor thesis is "Bacteria producing bacteriocins and perspectives of their use." Bacteriocins are peptides, which helps grampositive and gramnegative bacteria inhibit competitive bacteria. Today they are used for food preservation, prevention and treatment of bacterial disease. Thesis is focused on their characteristics, bacteria producing bacteriocines and their impact on living organisms …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Date of defence: 5. 6. 2019
- Supervisor: prof. RNDr. Kateřina Malachová, CSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
NOVÁKOVÁ, Michaela. Bakterie produkující bakteriociny a perspektivy jejich využití. Ostrava, 2019. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA, Přírodovědecká fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biology / Experimental Biology
Theses on a related topic
-
Bakteriociny produkované druhy rodu Pseudomonas
Kristýna Dufková -
Bakteriociny produkované bakteriemi mléčného kvašení a jejich využití v potravinářství
Tereza Rusz -
Bakteriociny - protinádorová aktivita
Marta Medková -
Vliv kultivačních podmínek na transkriptom bakterie Streptococcus mutans
Veronika Žajdlíková -
Transkriptomická analýza bakterie Bacillus cereus
Petra Kubasová -
Rezistentní bakterie jako původci infekcí spojených se zdravotní péčí
Aja Komprdová -
Delece profágů a nežádoucích genů z genomu bakterie <I>Pseudomonas aeruginosa</I> využívaného pro produkci lytických fágů.
Dominika Kubinová -
Sulfát redukující bakterie ústní dutiny
Martina Coufalová