Bc. Zuzana Lustigová
Master's thesis
Jakost těstovin z rýžové mouky
The quality of pasta of rice flour
Abstract:
Cílem práce Jakost těstovin z rýžové mouky bylo navrhnout recepturu a vyrobit těstoviny z rýžové mouky (celozrnné a loupané) s přídavkem bramborového, kukuřičného a pšeničného škrobu v množství 50 g. Celkem bylo v laboratoři Ústavu technologie potravin Mendelovy univerzity vyrobeno 16 vzorků těstovin s přídavkem prášku z červené řepy a špenátu. Jako pojidlo byla použita HPMC v množství 2,1 % a vejce …moreAbstract:
The aim of the thesis The quality of pasta of rice flour was to suggest a recipe and produce pasta of rice flour (wholemeal and husked) with the addition of potato, corn and wheat starch in an amount of 50 g. There were made 16 samples of pasta with the addition of beetroot and spinach powder in the laboratory of the Institute of Food Technology, Mendel University. HPMC was used in an amount of 2,1 …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety