Vliv nového typu krmivových doplňků na kvalitu kravského mléka – Bc. Barbora Petránková
Bc. Barbora Petránková
Diplomová práce
Vliv nového typu krmivových doplňků na kvalitu kravského mléka
Effect of a new type nutritional supplementation on milk quality in dairy cows
Anotace:
Cílem diplomová práce bylo charakterizovat vliv suplementace humáty na složení (čisté a syrovátkové bílkoviny, nebílkovinné dusíkaté látky, popeloviny, volné mastné kyseliny, citráty a močovina), fyzikálně-chemické (bod mrznutí) a technologické (syřitelnost a termostabilita) vlastnosti kravského mléka. Do pokusu bylo zařazeno celkem 10 krav (český strakatý skot, český strakatý skot křížený s ayrshirským …víceAbstract:
The aim of the diploma thesis was to characterised the effect of humate’s supplementation on composition (pure and whey proteins, non-protein nitrogen, ash, free fatty acids, citric acid and urea), physico-chemical (freezing point) and technological (cheeseability and thermostability) properties of cow milk. In the current experiment were used 10 dairy cows (Czech pied cattle, Czech pied cattle × Ayrshire …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslava Potůčková
- Oponent: Lidmila Šteffelová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PETRÁNKOVÁ, Barbora. \textit{Vliv nového typu krmivových doplňků na kvalitu kravského mléka}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/h043gw/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Vliv jednotné krmné dávky pro laktující dojnice na užitkovost, složení mléka a Body Condition Score
Veronika Řeháková -
Vliv ročního období na množství, složení a kvalitu mléka dodávaného do mlékárny konkrétním podnikem
Barbora Glosová -
Vliv venkovní teploty na produkci, složení a výkupní cenu mléka holštýnských dojnic ve vybraném chovu
Kamila Sobotková -
Faktory ovlivňující složení a kvalitu mléka dojnic
Monika Mikulková -
Vliv místa v dojírně na množství a složení mléka dojnic
Romana Fikejsová -
Vlivy působící na kvalitu a složení mléka u dojnic českého strakatého skotu
Jitka Strnadová -
Vliv vybraných nutričních faktorů na metabolismus a kvalitu a složení mléka dojnic
Jan Mikyska -
Složení mléka jako ukazatel úrovně metabolizmu dojnic
Lukáš ŠTĚRBA
Název
Vložil
Vloženo
Práva