Michaela Bártová

Bakalářská práce

Sacharidy ve stravě a jejich vliv na organismus

Carbohydrates in diet and their influence to organism
Anotace:
Práce se zaměřuje na popis sacharidů a sladidel, na jejich rozdělení, vlastnosti a metabolické pochody, kterým podléhají v organismu. V práci j sou také uvedeny některé alternativy, kterými se nahrazuje klasický cukr. Zabývá se zároveň účinky sacharidů na organismus. Závěrečná část práce pojednává o tzv. nízkosacharidové dietě, jejímu popisu, adaptaci a příznivému vlivu na zdraví člověka.
Abstract:
The thesis focuses on the description of carbohydrates and sweeteners, their classification, pro- perties and metabolism in the human body. The work also presents some alternatives that replace regular sugar. Also, the effects of carbohydrates on the body are mentioned. The final part contains information about low-carbohydrate diet. Especially the description of low carbo- hydrate diet, the adaptation …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 7. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Bártová, Michaela. Sacharidy ve stravě a jejich vliv na organismus. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická