Sacharidy ve stravě a jejich vliv na organismus – Michaela Bártová
Michaela Bártová
Bakalářská práce
Sacharidy ve stravě a jejich vliv na organismus
Carbohydrates in diet and their influence to organism
Anotace:
Práce se zaměřuje na popis sacharidů a sladidel, na jejich rozdělení, vlastnosti a metabolické pochody, kterým podléhají v organismu. V práci j sou také uvedeny některé alternativy, kterými se nahrazuje klasický cukr. Zabývá se zároveň účinky sacharidů na organismus. Závěrečná část práce pojednává o tzv. nízkosacharidové dietě, jejímu popisu, adaptaci a příznivému vlivu na zdraví člověka.Abstract:
The thesis focuses on the description of carbohydrates and sweeteners, their classification, pro- perties and metabolism in the human body. The work also presents some alternatives that replace regular sugar. Also, the effects of carbohydrates on the body are mentioned. The final part contains information about low-carbohydrate diet. Especially the description of low carbo- hydrate diet, the adaptation …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 7. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Bártová, Michaela. Sacharidy ve stravě a jejich vliv na organismus. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Sacharidy ve stravě dětí předškolního věku
Kamila Jiříčková -
Metabolismus sacharidů v různých částech rostliny rajčete (Solanum lycopersicum L.)
Anna Černá -
Účinek mutací v adipokinetickém hormonu a corazoninovém receptoru na metabolismus sacharidů a lipidů u \kur{D. melanogaster}
Karolína SVOBODOVÁ -
Metabolismus sacharidů (se zaměřením na člověka)
Tereza Večeřová -
Sacharidy v potravinách a jejich význam ve výživě člověka
Barbora Bačová -
Sacharidy ve výuce chemie
Kristýna BOČKOVÁ -
Posuzování změn dietetického příjmu s vysokým obsahem tuků a sacharidů a jeho vlivu na metabolismus a chovné parametry laboratorních myší
Matouš Sterzik -
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová