Michaela Bártová

Bachelor's thesis

Sacharidy ve stravě a jejich vliv na organismus

Carbohydrates in diet and their influence to organism
Abstract:
Práce se zaměřuje na popis sacharidů a sladidel, na jejich rozdělení, vlastnosti a metabolické pochody, kterým podléhají v organismu. V práci j sou také uvedeny některé alternativy, kterými se nahrazuje klasický cukr. Zabývá se zároveň účinky sacharidů na organismus. Závěrečná část práce pojednává o tzv. nízkosacharidové dietě, jejímu popisu, adaptaci a příznivému vlivu na zdraví člověka.
Abstract:
The thesis focuses on the description of carbohydrates and sweeteners, their classification, pro- perties and metabolism in the human body. The work also presents some alternatives that replace regular sugar. Also, the effects of carbohydrates on the body are mentioned. The final part contains information about low-carbohydrate diet. Especially the description of low carbo- hydrate diet, the adaptation …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 7. 2020
Accessible from:: 31. 12. 2999

Thesis defence

  • Supervisor: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Bártová, Michaela. Sacharidy ve stravě a jejich vliv na organismus. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická