Barbora Hromasová

Bachelor's thesis

Pozitivní a negativní význam akrylamidu v pekařských výrobcích

Positive and negative importance of acrylamide in bakery products
Abstract:
Akrylamid je bílá krystalická látka bez zápachu, která existuje ve dvou formách, jakomonomer či polymer. Polymerní forma akrylamidu zvaná polyakrylamid má široké průmyslovévyužití a na rozdíl od monomerní formy není považován za látku toxickou.Chemický proces, jehož výsledkem je tvorba akrylamidu v potravinách, se nazýváMaillardova reakce. Jde o reakci aminokyselin s redukujícími cukry. Akrylamid se …more
Abstract:
Acrylamide is a white, odourless crystalline substance that exists in two forms, such asa monomer or a polymer. The polymeric form of acrylamide called polyacrylamide has a wideindustrial application and is not considered to be toxic in contrast to the monomeric form ofacrylamide.The chemical process that results in the formation of acrylamide is called the Maillardreaction. This reaction has both …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 6. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Oldřich Faměra, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses h28ziz h28ziz/2
13/6/2020
Folders
Files
Mach, J.
13/6/2020
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.