Organoleptické vlastnosti zvěřiny a výrobků z ní – Marie Henrychová
Marie Henrychová
Bakalářská práce
Organoleptické vlastnosti zvěřiny a výrobků z ní
Organoleptic characteristics of the venison and venison products
Anotace:
Práce se zabývá organoleptickými vlastnostmi zvěřiny a masa hospodářských zvířat. Pozornost je věnována i masným výrobkům vyrobených ze zvěřiny. Posuzovala se platnost hypotézy, která zní: Organoleptické vlastnosti zvěřiny se statisticky významně liší od masa hospodářských zvířat. Bylo provedeno porovnání výsledků odborných prací, které se touto problematikou zabývaly. Organoleptické vlastnosti masa …víceAbstract:
This thesis is focused on the organoleptic properties of game and farm animals meat. Some attention is dedicated to the game meat products too. Hypotesis Organoleptic properties of game meat are statistically different from meat of farm animals was evaluated. Comparison of the scientific publications concering this topic was made. Organoleptic properties are dependent on physical and chemical attributes …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
- Oponent: Daniel Bureš, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HENRYCHOVÁ, Marie. \textit{Organoleptické vlastnosti zvěřiny a výrobků z ní}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/h3zyih/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić -
Vliv nádob použitých při zrání na organoleptické vlastnosti alkoholických nápojů
Eliška Plecitá -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální, chemické a organoleptické vlastnosti hovězího masa
Vitalii Varha -
Vliv způsobu tepelné úpravy hovězího masa na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Daniel Drholec -
Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Markéta Kraus -
Vliv různého způsobu zrání na fyzikální a organoleptické vlastnosti králičího masa
Martina Kučerová -
Vliv složení na organoleptické vlastnosti masa
Eva Budková -
Vliv výživy na organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků
Tereza Daňková
Název
Vložil
Vloženo
Práva