Syntetická sladidla v potravinářství, jejich bezpečnost a legislativa – Tereza Dvorakova
Tereza Dvorakova
závěrečná práce studenta vyššího odborného studia
Syntetická sladidla v potravinářství, jejich bezpečnost a legislativa
Abstract:
Absolventská práce se zabývá syntetickými sladidly v potravinářském průmyslu, jejich bezpečností a legislativou. Teoretická část pojednává o syntetických sladidlech obecně, udává příklady povolených i těch zakázaných, porovnává je s těmi přírodními. Je zde také vysvětleno, jak fungují receptory sladké chuti a jaké se provádí analytické metody ke stanovení umělých sladidel v potravinách. Praktická část …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 5. 2021
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Jitka Koubová
- Reader: Ing. Jana Růžičková
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
DVORAKOVA, Tereza. \textit{Syntetická sladidla v potravinářství, jejich bezpečnost a legislativa}. Online. Absolventská práce. Praha: Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií. 2021. Available from: https://theses.cz/id/h482qs/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
VOŠES A SPŠPT
vyšší odborný program:
Potravinářská technologie a biotechnologie
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.