Tereza Dvorakova

závěrečná práce studenta vyššího odborného studia

Syntetická sladidla v potravinářství, jejich bezpečnost a legislativa

Anotace:
Absolventská práce se zabývá syntetickými sladidly v potravinářském průmyslu, jejich bezpečností a legislativou. Teoretická část pojednává o syntetických sladidlech obecně, udává příklady povolených i těch zakázaných, porovnává je s těmi přírodními. Je zde také vysvětleno, jak fungují receptory sladké chuti a jaké se provádí analytické metody ke stanovení umělých sladidel v potravinách. Praktická část …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Jitka Koubová
  • Oponent: Ing. Jana Růžičková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty

VOŠES A SPŠPT

vyšší odborný program:
Potravinářská technologie a biotechnologie

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.