Syntetická sladidla v potravinářství, jejich bezpečnost a legislativa – Tereza Dvorakova
Tereza Dvorakova
závěrečná práce studenta vyššího odborného studia
Syntetická sladidla v potravinářství, jejich bezpečnost a legislativa
Anotace:
Absolventská práce se zabývá syntetickými sladidly v potravinářském průmyslu, jejich bezpečností a legislativou. Teoretická část pojednává o syntetických sladidlech obecně, udává příklady povolených i těch zakázaných, porovnává je s těmi přírodními. Je zde také vysvětleno, jak fungují receptory sladké chuti a jaké se provádí analytické metody ke stanovení umělých sladidel v potravinách. Praktická část …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 8. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jitka Koubová
- Oponent: Ing. Jana Růžičková
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DVORAKOVA, Tereza. \textit{Syntetická sladidla v potravinářství, jejich bezpečnost a legislativa}. Online. Absolventská práce. Praha: Vyšší odborná škola ekonomických studií a Střední průmyslová škola potravinářských technologií. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/h482qs/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
VOŠES A SPŠPT
vyšší odborný program:
Potravinářská technologie a biotechnologie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.