Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné – Tereza Hloušková
Tereza Hloušková
Bachelor's thesis
Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné
Antioxidant properties of grape skin as affected by hot-air drying
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá vlivem sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné. V teoretické části je popsáno složení bobulí révy vinné, složení pokrutin z hlediska obsahu fenolických látek a jejich využití. Následně je popsán vliv antioxidantů na organismus a možné úpravy pokrutin. Na závěr teoretické části jsou uvedeny metody, které byly využity v části praktické. Praktická část …moreAbstract:
This thesis examines the change of antioxidant properties of grape skin dried by hot air. The theoretical part describes the composition of grape berries, skin and their use. After that the effect of antioxidants on human health is described and various methods of grape skin treatment are specified. Analytical methods used in the practical part of thesis are characterized. The effect of drying temperature …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 6. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HLOUŠKOVÁ, Tereza. \textit{Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2019. Available from: https://theses.cz/id/h57olv/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hloušková, Tereza. Vliv sušení na antioxidační vlastnosti slupek z bobulí révy vinné. Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vliv přídavku pokrutin z bobulí révy vinné na antioxidační vlastnosti taveného sýra
Marie Kudrnáčová -
Stanovení významných látek s antioxidačními vlastnostmi v hroznech révy vinné
Romana Halabrin -
Studium fenolických látek hroznů révy vinné
Michal Kumšta -
Primární antioxidanty v hroznech révy vinné
Oldřich Šipka -
Glutathion v hroznech révy vinné
Dagmar Budínová -
Fyzikálně chemické změny hroznů révy vinné během zrání
Anežka Majorová -
Hodnocení růstových, fyziologických vlastností a kvality hroznů nových PIWI odrůd révy vinné
Veronika Hromková -
Vliv způsobu sušení na obsah vybraných látek v potravinách
Adéla Zajícová