Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí – Bc. Barbora Savarová
Bc. Barbora Savarová
Master's thesis
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Polyphenolics Profile and Antioxidant Activity of Non-Traditional Muesli Mixtures
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá přípravou a analýzou netradičních müsli směsí bezlepkových i s obsahem lepku, jejíchž součástí jsou jedlé květy. Teoretická část je věnována stručnému popisu a charakteristice polyfenolických látek a možnostem jejich stanovení a chemickému složení surovinových komponent analyzovaných müsli směsí. Praktická část je zaměřena na extrakci volných, konjugovaných a vázaných …moreAbstract:
The thesis deals with the preparation and analysis of non-traditional muesli mixtures (gluten-free and gluten containing mixtures) with edible flowers. The theoretical part is devoted to the brief description and properties of polyphenols and the possibilities of their determination and the chemical composition of the raw materials analysed. The experimental part is focused on the extraction of free …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SAVAROVÁ, Barbora. \textit{Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2018. Available from: https://theses.cz/id/h5wse8/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Savarová, Barbora. Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí. Zlín, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Sledování antioxidační aktivity u brojlerových kuřat při zkrmování pšenice s netradičním zabarvením
Lenka Zindulková -
Stanovení antioxidační aktivity metodou DPPH u netradičních obilovin
Veronika Jančová -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů
Tereza Šťastná -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková