Biologická aktivita kofeinu v lidském organismu – Tomáš Růžička
Tomáš Růžička
Bachelor's thesis
Biologická aktivita kofeinu v lidském organismu
Biological activity of caffeine in the human body
Anotácia:
Tato bakalářská práce pojednává o farmakodynamice kofeinu v lidském organismu. Kofein je nejkonzumovanější psychostimulační látkou na celém světě. Evropské státy navíc patří mezi největší konzumenty kávy a na vzestupu je také obliba energetických nápojů na bázi kofeinu. Pití kofeinových nápojů do značné míry ovlivňuje naše zdraví skrze různé účinky, přičemž řada z nich byla shromážděna v této práci …viacAbstract:
This bachelor thesis deals with the pharmacodynamics of caffeine in the human body. Caffeine is the most consumed psychostimulant in the entire world. In addition, European countries are among the largest consumers of coffee, and the popularity of caffeine-based energy drinks is on the rise. Drinking caffeinated beverages greatly affects our health through mechanisms of action, many of which have been …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Barbora Lampová
- Oponent: Štěpánka Kozáková
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Adenosinové receptory a jejich agonisté v hematologii a onkologii
Michaela Zapletalová -
Mechanismus účinku vybraného ligandu A3 adenosinového receptoru
Kateřina LÓNOVÁ -
Kardiovaskulární systém v těhotenství se zaměřením na krevní tlak a preeklampsii
Johana Szczurková -
Vliv odporového tréninku na krevní tlak
Miroslav Holý -
Káva jako fenomén: Historie kávového průmyslu a propagace kávy
Sára Čejková -
Káva jako módní trend
Tereza Holotíková -
Káva a její sociokulturní aspekty
Vendula Hrušková -
Poctivá káva, neohoblované desky, domácí cheesecake: "hipsterizace" v lokálním kontextu
Pavla Kalusová
Názov
Vložil
Vložené
Práva