Hodnocení variability proteinů mezi orgány druhu Solanum tuberosum L. – Ing. Michaela ŠMÍDOVÁ
Ing. Michaela ŠMÍDOVÁ
Master's thesis
Hodnocení variability proteinů mezi orgány druhu Solanum tuberosum L.
Evaluation of protein variability among plant organs of Solanum tuberosum L.
Anotácia:
Cílem práce bylo sledování změn obsahu proteinů v hlízách bramboru hlíznatého (Solanum tuberosum L.) v průběhu vegetace a vývoje hlíz. Změny byly sledovány modelově na dvou vybraných odrůdách s rozdílným stupněm ranosti {--} Adora (velmi raná) a Bionta (polopozdní). Rostliny byly pěstovány v polních podmínkách na stanovišti v Českých Budějovicích (380 m n. m.). Odběry hlíz pro analýzy byly prováděny …viacAbstract:
The aim of the contritbution was to study potato (Solanum tuberosum L.) tuber protein concentration during growing season in dependence on actual ontogenesis stage of the potato plant. The changes in tuber protein concentration were studied on two potato cultivars - Adora (very early maturing) and Bionta (late maturing). The trial was established under field conditions on the site České Budějovice …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2007
Zverejniť od: 30. 4. 2007
Identifikátor:
2976
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 6. 2007
- Vedúci: Ing. Jan Bárta, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠMÍDOVÁ, Michaela. \textit{Hodnocení variability proteinů mezi orgány druhu Solanum tuberosum L.}. Online. Diplomová práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2007. Dostupné z: https://theses.cz/id/h7lrfc/.
Jak správně citovat práci
ŠMÍDOVÁ, Michaela. Hodnocení variability proteinů mezi orgány druhu Solanum tuberosum L.. Č. Bud., 2007. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 04. 2007
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 4. 2007 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUniversity of South Bohemia in České Budějovice
Faculty of AgricultureMaster programme / odbor:
Agriculture Engineering / General Agriculture
Práce na příbuzné téma
-
Separace vybraných frakcí kyselých proteinů z hlíz brambor (Solanum tuberosum L.) pomocí chromatografických technik
František LORENC -
Relativní abundance patatinu ve vztahu k antioxidativní kapacitě hlíz vybrané skupiny kulturních a planých druhů brambor
Petr MEJZLÍK -
Purifikace bílkovin patatinového komplexu z hlíz vybraných odrůd brambor (\kur{Solanum tuberosum} L.) a následná charakterizace izolovaných patatinových bílkovin.
Eva ŠVEHLOVÁ -
Vliv vodního stresu brambor na obsah monosacharidů v hlízách
Klára Podhorecká
Názov
Vložil
Vložené
Práva