Monika Wildungová

Bakalářská práce

Vliv surovinové skladby na vlastnosti jogurtů

The effect of raw material on properties of yoghurt
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo posoudit, jaký vliv má přídavek sušených mléčných komponent na vlastnost jogurtu. Modelové vzorky byly standardizovány na 14 % a 15 % sušiny, pomocí sušeného odstředěného mléka, sušené syrovátky a kaseinátu sodného. U vzorku byl pozoro-ván průběh poklesu pH během fermentace a texturní vlastnosti gelu. Nejpomalejší pokles pH během inkubace vzorku s obsahem sušiny 14 % měl …více
Abstract:
The aim of the Bachelor thesis was to assess the impact of the addition of dried milk com-ponents on the yogurt property. Model samples were standardised to 14% and 15% dry mat-ter, using skimmed milk powder, whey powder and sodium caseinate. The sample was ob-served for a decrease in pH during fermentation and the textured properties of the gel. The slowest pH decrease during incubation of the sample …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 5. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Vendula Pachlová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Wildungová, Monika. Vliv surovinové skladby na vlastnosti jogurtů. Zlín, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma