Glutathion v hroznech révy vinné – Bc. Dagmar Budínová
Bc. Dagmar Budínová
Diplomová práce
Glutathion v hroznech révy vinné
Glutathione in grapes of grapevine
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá obecným studiem glutathionu v hroznech révy vinné. V teoretické části je popsán metabolismus akumulace glutathionu v hroznu a zásobní i antioxidační vlastnosti glutathionu ve víně. V praktické části je řešen experiment, ve kterém jsou srovnány tři odrůdy (Sauvignon, Ryzlink rýnský a Frankovka), u kterých je zkoumán vliv termínu na obsah glutathionu v hroznu. U každé varianty …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the general study of glutathione in grapes of grapevine. The theoretical part describes the metabolism of glutathione accumulation in grapes, the storage and antioxidant properties of glutathione in wine. In the practical part is solved an experiment in which three varieties (Sauvignon, Ryzlink rýnský and Frankovka) are compared and different dates of grape collection …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Michal Kumšta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu
Barbora Kuchlerová -
Antioxidační vlastnosti mlékárenských výrobků
Tomáš Slavík -
Antioxidační vlastnosti produktů Maillardovy reakce
Adéla Velechová -
Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy
Klára Vítková -
Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Romana Bajerová -
Antioxidační vlastnosti houby \kur{Cordyceps} sinensis během procesu\nl{} simulovaného trávení
Zuzana Bláhová -
The effect of osmo-dehydration on antioxidant properties of dried black chokeberry
Meri Gabelaia -
Antioxidační vlastnosti kávy
Klára Lachmanová