Bc. Tomáš Römer
Bakalářská práce
Fenomén pivo v naší společnosti
Beer as a Phenomenon in Our Society
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá rolí piva v gastronomii a jeho odrazem v kultuře. Nápoj je definován z hlediska legislativy a výrobní technologie, které určují jeho charakteristické rysy a organoleptické vlastnosti. Práce se zabývá situací na trhu s pivem, marketingem, kulturními akcemi a eventy spojenými s pivem. Hlavním produktem je popularizace tématu formou medializace a organizace zážitkového …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on gastronomy and its reflection in culture. The beverage is defined in terms of legislation and production technologies that determine its opinion and organoleptic characteristics. The work also focuses on beer business, marketing and cultural events associated with beer. Main product is popularization in media, evening event organisation and beer brewing.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2020
Identifikátor:
https://is.slu.cz/th/gwipb/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 16. 6. 2020
- Vedoucí: Mgr. Alexandr Burda
- Oponent: doc. RNDr. Pavol Plesník, PhD.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Slezská univerzita v Opavě, Filozoficko-přírodovědecká fakulta v OpavěSlezská univerzita v Opavě
Filozoficko-přírodovědecká fakulta v OpavěBakalářský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Lázeňství a turismus
Práce na příbuzné téma
-
Geografie piva - regionalizace restauračních zařízení dle nabídky točeného piva na Klatovsku
Jan MÍŠEK -
Využití non-Saccharomyces kvasinek pro výrobu piva a nápojů na bázi piva
David Kij -
Výroba piva s chráněným zeměpisným označením "České pivo" a piva vyráběného v EU
Tamara Dolníčková -
Nová legislativa v označování piv v ČR a její vliv na konzumaci piva
Viktoriia Kogustova -
Geografie piva - regionalizace restauračních zařízení dle nabídky točeného piva na Klatovsku
Jan MÍŠEK -
Geografie piva - zhodnocení prostorového rozložení restauračních zařízení v Plzni dle nabídky točeného piva
Ondřej VÁCHAL -
Podnikatelský plán a záměr mikropodniku s vlastní výrobou piva
Jan Hostinský -
Podnikatelský plán a záměr pro mikropodnik s vlastní výrobou piva
Alexandra Mihálechová