Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod – Bc. Andrea Havlová
Bc. Andrea Havlová
Bachelor's thesis
Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod
Determination of food additives by electromigration separation methods
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na v praxi používaná potravinářská aditiva, mezi něž patří především syntetická barviva, přírodní a syntetické antioxidanty, sladidla a konzervační látky. V práci byly dále sledovány možnosti stanovení těchto látek v potravinách pomocí elektromigračních separačních metod, kdy byly nejčastěji využívány techniky kapilární elektroforézy.Abstract:
This bachelor work describes various synthetic dyes, natural and synthetic antioxidants, sweeteners and preservatives, used as food additives and their determination in food-stuff by modern electromigration separation methods, mostly by capillary electrophoresis techniques.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 8. 2009
Thesis defence
- Date of defence: 2. 9. 2009
- Supervisor: Ing. Václav Staněk, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HAVLOVÁ, Andrea. \textit{Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2009. Available from: https://theses.cz/id/h8qqbd/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Havlová, Andrea. Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod. Pardubice, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Využití kapilární elektroforézy ve forenzní analýze
Jan Dlouhý -
Analýza psychoaktivních látek ze skupiny disociativních anestetik kapilární elektroforézou
Lucie Špačková -
Analýza směsí syntetických kanabinoidů pomocí kapilární elektroforézy
Anna Možná -
Využití kapilární elektroforézy pro autentikaci doplňků stravy
Anna Nazarevich -
Kapilární elektroforéza a elektrochromatografie nízkomolekulárních látek
Hana Weiserová -
Přírodní konzervanty potravin
Martina Houžvičková -
Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití
Kristýna Steiningerová