Bc. Andrea Havlová

Bachelor's thesis

Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod

Determination of food additives by electromigration separation methods
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na v praxi používaná potravinářská aditiva, mezi něž patří především syntetická barviva, přírodní a syntetické antioxidanty, sladidla a konzervační látky. V práci byly dále sledovány možnosti stanovení těchto látek v potravinách pomocí elektromigračních separačních metod, kdy byly nejčastěji využívány techniky kapilární elektroforézy.
Abstract:
This bachelor work describes various synthetic dyes, natural and synthetic antioxidants, sweeteners and preservatives, used as food additives and their determination in food-stuff by modern electromigration separation methods, mostly by capillary electrophoresis techniques.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 8. 2009

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 9. 2009
  • Supervisor: Ing. Václav Staněk, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Havlová, Andrea. Stanovení potravinářských aditiv pomocí elektromigračních separačních metod. Pardubice, 2009. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs