David GERGELA

Bachelor's thesis

Vliv monolaurinu na růst sporulujících bakterií v tavených sýrech

The effect of monolaurin on the growth of spore-forming bacteria in processed cheese
Abstract:
Cílem předkládané bakalářské práce je studium antimikrobiálních účinků monoacylglyce-rolu kyseliny laurové na sporulující mikroorganizmy v tavených sýrech. Vzorky tavených sýrů byly zaočkovány kmeny Bacillus cereus CCM 2010, Bacillus subtilis subsp. spizizenii CCM 4062, Clostridium sporogenes CAPM 6329 a Clostridium butyricum CAPM 6342. Monoacylglycerol byl aplikován v koncentracích 0,1, 0,5 a 0,15 …more
Abstract:
The aim of the bachelor thesis is to study antimicrobial effects of monolaurin on sporulating microorganisms in processed cheese. Processed cheese samples were inoculated with the following strains of microorganisms: Bacillus cereus CCM 2010, Bacillus subtilis subsp. spizizenii CCM 4062, Clostridium sporogenes CAPM 6329 and Clostridium butyricum CAPM 6342. Monoglyceride was applied at concentrations …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier: 22750

Thesis defence

  • Date of defence: 15. 6. 2011

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

GERGELA, David. Vliv monolaurinu na růst sporulujících bakterií v tavených sýrech. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies