Vliv monolaurinu na růst sporulujících bakterií v tavených sýrech – David GERGELA
David GERGELA
Bakalářská práce
Vliv monolaurinu na růst sporulujících bakterií v tavených sýrech
The effect of monolaurin on the growth of spore-forming bacteria in processed cheese
Anotace:
Cílem předkládané bakalářské práce je studium antimikrobiálních účinků monoacylglyce-rolu kyseliny laurové na sporulující mikroorganizmy v tavených sýrech. Vzorky tavených sýrů byly zaočkovány kmeny Bacillus cereus CCM 2010, Bacillus subtilis subsp. spizizenii CCM 4062, Clostridium sporogenes CAPM 6329 a Clostridium butyricum CAPM 6342. Monoacylglycerol byl aplikován v koncentracích 0,1, 0,5 a 0,15 …víceAbstract:
The aim of the bachelor thesis is to study antimicrobial effects of monolaurin on sporulating microorganisms in processed cheese. Processed cheese samples were inoculated with the following strains of microorganisms: Bacillus cereus CCM 2010, Bacillus subtilis subsp. spizizenii CCM 4062, Clostridium sporogenes CAPM 6329 and Clostridium butyricum CAPM 6342. Monoglyceride was applied at concentrations …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 5. 2011
Identifikátor:
22750
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2011
Citační záznam
Jak správně citovat práci
GERGELA, David. Vliv monolaurinu na růst sporulujících bakterií v tavených sýrech. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Inhibiční vliv monoacylglycerolu kyseliny laurové na mikroorganizmy
Kristýna JANEČKOVÁ -
Účinky acylglycerolů na růst bakterií rodu Clostridium v tavených sýrech
Kristýna JANEČKOVÁ -
Antimikrobiální látky produkované bakteriemi rodu Bacillus
Marie Pruchová -
Účinky monoacylglycerolů na růst Bacillus sp. v tavených sýrech
Jan NAVRÁTIL -
Analýza marketingového mixu produktu Nowaco Předsmažený obalovaný sýr
Jan Valečka -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl -
Atraktivní nezrající sýr - projekt pro školní poloprovoz
Lucie Slančíková -
Sýr jako dárkový předmět
Pavel NOVÁK