Vliv monolaurinu na růst sporulujících bakterií v tavených sýrech – David GERGELA
David GERGELA
Bachelor's thesis
Vliv monolaurinu na růst sporulujících bakterií v tavených sýrech
The effect of monolaurin on the growth of spore-forming bacteria in processed cheese
Abstract:
Cílem předkládané bakalářské práce je studium antimikrobiálních účinků monoacylglyce-rolu kyseliny laurové na sporulující mikroorganizmy v tavených sýrech. Vzorky tavených sýrů byly zaočkovány kmeny Bacillus cereus CCM 2010, Bacillus subtilis subsp. spizizenii CCM 4062, Clostridium sporogenes CAPM 6329 a Clostridium butyricum CAPM 6342. Monoacylglycerol byl aplikován v koncentracích 0,1, 0,5 a 0,15 …moreAbstract:
The aim of the bachelor thesis is to study antimicrobial effects of monolaurin on sporulating microorganisms in processed cheese. Processed cheese samples were inoculated with the following strains of microorganisms: Bacillus cereus CCM 2010, Bacillus subtilis subsp. spizizenii CCM 4062, Clostridium sporogenes CAPM 6329 and Clostridium butyricum CAPM 6342. Monoglyceride was applied at concentrations …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2011
Identifier:
22750
Thesis defence
- Date of defence: 15. 6. 2011
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
GERGELA, David. Vliv monolaurinu na růst sporulujících bakterií v tavených sýrech. Zlín, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 30. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Inhibiční vliv monoacylglycerolu kyseliny laurové na mikroorganizmy
Kristýna JANEČKOVÁ -
Účinky acylglycerolů na růst bakterií rodu Clostridium v tavených sýrech
Kristýna JANEČKOVÁ -
Antimikrobiální látky produkované bakteriemi rodu Bacillus
Marie Pruchová -
Účinky monoacylglycerolů na růst Bacillus sp. v tavených sýrech
Jan NAVRÁTIL -
Analýza marketingového mixu produktu Nowaco Předsmažený obalovaný sýr
Jan Valečka -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl -
Atraktivní nezrající sýr - projekt pro školní poloprovoz
Lucie Slančíková -
Sýr jako dárkový předmět
Pavel NOVÁK