Mikrobiologická analýza typických asijských fermentovaných potravin – Bc. Veronika Cabáková
Bc. Veronika Cabáková
Master's thesis
Mikrobiologická analýza typických asijských fermentovaných potravin
Microbiological analysis of typical asian fermented food
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá typickými fermentovanými asijskými potravinami (miso pasty, sójové omáčky, rýžový ocet, kimči a tempeh) vzhledem k jejich mikrobiální jakosti a výskytu biogenních aminů v souvislosti s dobou a teplotou skladování. Teoretická část se věnuje problematice biogenních aminů se zaměřením na faktory ovlivňující jejich výskyt v potravinách. Dále jsou zde popsány jednotlivé fermentované …moreAbstract:
This thesis deals with the typical fermented asian food (miso paste, soy sauce, rice vinegar, kimchi and tempeh) due to their microbial quality and presence of biogenic amines in relation to time and temperature of storage. The theoretical part describes biogenic amines, their occurrence in food due to different factors. There are also described the various asian fermented products, their production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2016
Accessible from:: 27. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
CABÁKOVÁ, Veronika. \textit{Mikrobiologická analýza typických asijských fermentovaných potravin}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/ha6da5/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Cabáková, Veronika. Mikrobiologická analýza typických asijských fermentovaných potravin. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 27.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 27. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production
Theses on a related topic
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Simona Káčerová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Lucie Vítková -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Kateřina Swaczynová -
Možnosti redukce biogenních aminů produkovaných mikroorganizmy
Khatantuul Purevdorj -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy
Jana Žáková