Bc. Veronika Cabáková

Master's thesis

Mikrobiologická analýza typických asijských fermentovaných potravin

Microbiological analysis of typical asian fermented food
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá typickými fermentovanými asijskými potravinami (miso pasty, sójové omáčky, rýžový ocet, kimči a tempeh) vzhledem k jejich mikrobiální jakosti a výskytu biogenních aminů v souvislosti s dobou a teplotou skladování. Teoretická část se věnuje problematice biogenních aminů se zaměřením na faktory ovlivňující jejich výskyt v potravinách. Dále jsou zde popsány jednotlivé fermentované …more
Abstract:
This thesis deals with the typical fermented asian food (miso paste, soy sauce, rice vinegar, kimchi and tempeh) due to their microbial quality and presence of biogenic amines in relation to time and temperature of storage. The theoretical part describes biogenic amines, their occurrence in food due to different factors. There are also described the various asian fermented products, their production …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 27. 5. 2016
Accessible from:: 27. 5. 2016

Thesis defence

  • Supervisor: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Cabáková, Veronika. Mikrobiologická analýza typických asijských fermentovaných potravin. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 27.5.2016

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 27. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe