Bc. Veronika Cabáková

Master's thesis

Mikrobiologická analýza typických asijských fermentovaných potravin

Microbiological analysis of typical asian fermented food
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá typickými fermentovanými asijskými potravinami (miso pasty, sójové omáčky, rýžový ocet, kimči a tempeh) vzhledem k jejich mikrobiální jakosti a výskytu biogenních aminů v souvislosti s dobou a teplotou skladování. Teoretická část se věnuje problematice biogenních aminů se zaměřením na faktory ovlivňující jejich výskyt v potravinách. Dále jsou zde popsány jednotlivé fermentované …viac
Abstract:
This thesis deals with the typical fermented asian food (miso paste, soy sauce, rice vinegar, kimchi and tempeh) due to their microbial quality and presence of biogenic amines in relation to time and temperature of storage. The theoretical part describes biogenic amines, their occurrence in food due to different factors. There are also described the various asian fermented products, their production …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2016
Zverejniť od: 27. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Cabáková, Veronika. Mikrobiologická analýza typických asijských fermentovaných potravin. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 27.5.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 27. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology of Fat, Detergent and Cosmetics Production