Mikrobiologická analýza typických asijských fermentovaných potravin – Bc. Veronika Cabáková
Bc. Veronika Cabáková
Diplomová práce
Mikrobiologická analýza typických asijských fermentovaných potravin
Microbiological analysis of typical asian fermented food
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá typickými fermentovanými asijskými potravinami (miso pasty, sójové omáčky, rýžový ocet, kimči a tempeh) vzhledem k jejich mikrobiální jakosti a výskytu biogenních aminů v souvislosti s dobou a teplotou skladování. Teoretická část se věnuje problematice biogenních aminů se zaměřením na faktory ovlivňující jejich výskyt v potravinách. Dále jsou zde popsány jednotlivé fermentované …víceAbstract:
This thesis deals with the typical fermented asian food (miso paste, soy sauce, rice vinegar, kimchi and tempeh) due to their microbial quality and presence of biogenic amines in relation to time and temperature of storage. The theoretical part describes biogenic amines, their occurrence in food due to different factors. There are also described the various asian fermented products, their production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 5. 2016
Zveřejnit od: 27. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Cabáková, Veronika. Mikrobiologická analýza typických asijských fermentovaných potravin. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 27.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 27. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Simona Káčerová -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Lucie Vítková -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z potravin rostlinného původu
Kateřina Swaczynová -
Možnosti redukce biogenních aminů produkovaných mikroorganizmy
Khatantuul Purevdorj -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová -
Produkce a degradace biogenních aminů pivovarsky významnými mikroorganizmy
Jana Žáková