In vitro antioxidační a protizánětlivé účinky jedlých hub – Ondřej Veselý
Ondřej Veselý
Bakalářská práce
In vitro antioxidační a protizánětlivé účinky jedlých hub
In Vitro Antioxidant and Anti-inflammatory Properties Edible Mushrooms
Anotace:
Houby jsou běžně konzumovanou potravinou ve Střední a Východní Evropě a některých oblastech Asie. Houby by neměly být považovány pouze za jednoduchou potravinu, neboť u některých z nich bylo prokázáno, že jsou bohatým zdrojem bioaktivních sloučenin, jako jsou rostlinné fenolové sloučeniny a zejména polysacharidy s potencionálním farmaceutickým účinkem. Nejcennější z těchto polysacharidů jsou beta-glukany …víceAbstract:
Mushrooms are commonly consumed in Central and Eastern Europe and also in some parts of Asia. Some species are a part of traditional medicine -- especially in China. Those mushrooms could be used in a treatment of many diseases because of their specific composition. Mushrooms should not be considered only as a simple food. Some of them have been shown to be a rich source of bioactive compounds such …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VESELÝ, Ondřej. \textit{In vitro antioxidační a protizánětlivé účinky jedlých hub}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/ha9y0g/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita ve vybraných druzích obilovin
Martin Liška -
Antioxidant activitiy of kolaviron, complex of biflavonoids from Garcinia kola
Barbora Šírová -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Určení absolutní koncentrace a rotační teploty pro oxid dusnatý za využití laserem indukované fluorescence
Lukáš Kusýn -
Oxid dusnatý a jeho úloha v organismu
Aleš Pindur
Název
Vložil
Vloženo
Práva