Identifikace pšenice seté a špaldy DNA markery – Daniel Smetana
Daniel Smetana
Bachelor's thesis
Identifikace pšenice seté a špaldy DNA markery
Identification of common wheat and spelt by DNA markers
Abstract:
Pšenice špalda se v poslední době stává stále oblíbenější a žádanější vzhledem k lepšímu nutričnímu složení potravin ze špaldy oproti klasickým potravinám z pšenice seté. Obě tyto rostliny jsou jedny ze základních obilovin, pěstují se po celém světě a využívají se především v potravinářství a krmivářství. Vzhledem k častému falšování špaldových produktů prostřednictvím příměsí z pšenice seté roste …moreAbstract:
Spelt has recently become more popular and desirable due to the better nutritional composition of foods containing spelt, compared to traditional foods from common wheat. Both of these plants are some of the basic cereals, they are grown all over the world and are mainly used in the food and feed industries. Due to the frequent adulteration of spelt products through the use of common wheat admixtures …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Tomáš Vyhnánek, Ph.D.
- Reader: Zdeněk Nesvadba, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Agrobiology / Molecular biology and biotechnology
Theses on a related topic
-
Možnosti detekce patogenů rodu Tilletia v osivu pšenice seté a pšenice špaldy
Helena Pištínková -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Vít Sedláček -
Hodnocení rezistence k fuzarióze klasu pluchaté pšenice (špalda) v porovnání s pšenicí setou
Markéta Cirusová -
Pěstování pšenice seté ve směsné kultuře s leguminózou
Pavla Gregorová -
Posouzení možností využití celých klásků pšenice špaldy pro přípravu pekařských produktů
Linda VOPÁTKOVÁ -
Hodnocení rezistence k fuzarióze klasu pluchaté pšenice (špalda) v porovnání s pšenicí setou
Markéta Cirusová -
Možnosti detekce patogenů rodu Tilletia v osivu pšenice seté a pšenice špaldy
Helena Pištínková -
Vliv výše výsevku na tvorbu výnosu a kvalitu pšenice špaldy v ekologickém zemědělství
Radka Myšková