Chemická charakterizace šalotky – Bc. Věra DOSEDĚLOVÁ
Bc. Věra DOSEDĚLOVÁ
Diplomová práce
Chemická charakterizace šalotky
Chemical characterization of shallot
Anotace:
Cibule šalotka (Allium cepa var. aggregatum L.) je významná pro svou chuť a řadu zdraví prospěšných účinků. Tyto vlastnosti jsou závislé na chemickém složení, které je ovlivňováno různými faktory. Fruktan-B-(2,1)-fruktosidasa (EC 3.2.1.153) hydrolyzuje terminální fruktosu z fruktanového řetězce. Screening metabolitů byl proveden v 87 kultivarech cibule šalotky a 3 kultivarech cibule kuchyňské (Allium …víceAbstract:
Shallot (Allium cepa var. aggregatum L.) is important for its taste and many health benefits. These properties are dependent on a chemical composition that is influenced by various factors. Fructan exohydrolase (EC 3.2.1.153) hydrolyses terminal fructose from fructan chain. Metabolite screening was performed in 87 shallot cultivars and 3 onion cultivars (Allium cepa L.) from two growing seasons, 2016 …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 5. 2018
- Vedoucí: doc. RNDr. Petr Tarkowski, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
DOSEDĚLOVÁ, Věra. Chemická charakterizace šalotky. Olomouc, 2018. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 26. 4. 2020 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení vybraných analytických parametrů cibule
Jaroslav POHOŘELSKÝ
Název
Vložil
Vloženo
Práva