Stabilita quercetinu v celulózovém materiálu – Bc. Tomáš Tyemnyák
Bc. Tomáš Tyemnyák
Master's thesis
Stabilita quercetinu v celulózovém materiálu
Stability of quercetin in celulose material
Abstract:
Teoretická část diplomové práce je soustředěna na chemické, fyzikální a biologické vlastnosti kvercetinu patřícího mezi bioflavonoidy. Další část popisuje jeho zdravotní účinky dopad na lidský organismus. V této práci je také za pomoci několika vědeckých publikací charakterizována stabilita kvercetinu za různých podmínek, mezi které patří teplota, pH a relativní vlhkost. Experimentální část je věnována …moreAbstract:
The theoretical part of the master´s thesis is focused on the chemical, physical and biological properties of quercetin which belongs to a bioflavonoid family. The next section describes the health effects and the impact on the human organism. This work is also based on a number of scientific publications describing the stability of quercetin at different storage conditions, including temperature, …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2016
Thesis defence
- Date of defence: 6. 6. 2016
- Supervisor: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Tyemnyák, Tomáš. Stabilita quercetinu v celulózovém materiálu. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Ligandy rozpoznávající alternativní struktury DNA: studium vazby ligand-DNA v roztoku a na elektricky nabitých površích a vliv na viabilitu buněk
Petra Mikušová -
Koordinační sloučeniny niklu, mědi a zinku s dikarboxylovými kyselinami a N donorovými ligandy a studium jejich biologické aktivity
Ivana LOUBALOVÁ -
Molekulárně-biologické vlastnosti nového koronaviru SARS-CoV-2
Veronika Šťástková -
Kvercetin a rutin: jejich stabilita a vliv na zdraví člověka
Anna Válková